Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Lassítson le, hogy ne hízzon el!

Ha gyorsan eszünk, és addig nem is hagyjuk abba, míg tele nem lesz a hasunk, azzal egy kutatás szerint az elhízást kockáztatjuk. A nagy falánkság a világméretű elhízásjárványért is felelős lehet.

A lassabb étkezési tempó elengedhetetlen ahhoz, hogy az agy érzékelje a telítettséget, ezért aztán sokkal kevesebb étellel is jóllakhatunk, ha lassabban eszünk. Hiroyasu Iso, az Osakai Egyetem professzora azt vizsgálta, hogy az elhízás összefügg-e étkezés tempójával, illetve azzal, ha degeszre esszük magunkat.

-------------------------------------a cikk lentebb folytatódik------------------------------------------

 

Legyen lapos a hasa!

A legtöbb ember a hasára hízik, és gyakran egy sikeres fogyókúra után sem tűnnek el a hasi zsírpárnák, az úszógumik.

Itt egy jó kis haslaposító koktél! Megnézem >> [1]

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kiderült, hogy átlagosan magasabb volt a testtömeg-indexe azoknak, akik gyorsan esznek addig, míg jól nem laknak, mint azoknak, akik nem tömték degeszre maguknak, és szántak időt az étkezésre.

Az eredményeket kommentáló új-zélandi elhízás-szakértő, Robyn Toomath szerint a gyors evés valóban túlsúlyhoz vezet, de az étvággyal kapcsolatos kutatások azt mutatják, hogy az étkezési szokások nagyrészt genetikusan meghatározottak.

Valaha az emberiség fennmaradása azon múlt, hogy magas energiatartalmú ételeket fogyasszunk, ma pedig a könnyen beszerezhető ételek általában magas kalóriatartalmúak és olcsóak. A szakértő szerint a géneken nehéz változtatni, ezért a külső hatásoktól kell távol tartani magunkat.

Az olcsó félkész- és gyorsételek mellett a világszerte terjedőben lévő elhízás más szakértők szerint annak is köszönhető, hogy a komótos családi étkezések is kiveszőben vannak, és az emberek gyorsan és a kelleténél többet esznek.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/gyors_eves_elhizas