Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Botoxot a talpba, tűsarkút a lábra!

A divatházak mostanság kissámli-magasságú tűsarkakat operálnak a cipők talpára, amitől azok viselése nemcsak nehézzé, de fájdalmassá is válik. A botoxnak hála, a divat áldozatainak azonban nem kell lemondaniuk a toronymagas sarkakról.

Szakértők szerint a kényelmetlen cipők miatt egyre gyakoribbá válik a nők körében a talp felső, párnás részén és a lábközépcsontnál jelentkező kínzó fájdalom. Normális esetben a fájdalom megszüntethető, ha többet nem viselnek tűsarkút, ehelyett azonban sokan inkább orvosi segítséget kérnek.

Az USA-ban már népszerű az az eljárás, melynek során a talp párnás részébe botoxot fecskendeznek, így erősítve meg az eltorzult területet. Egy brit plasztikai klinikán a közelmúltban 20%-kal nőtt a kezelések száma, és a becslések szerint a jövőben elérheti a mellnagyobbítás és az arcfelvarrás népszerűségét.

A kezelés leginkább a több éves, évtizedes tűsarkúhordás miatt kialakuló fájdalom kezelésére alkalmas, ennek megfelelően főként a 40-es éveikben járó nők veszik igénybe. A botox ugyan külsőleg nem képes megváltoztatni a megnyomorított lábakat, de képes védelmet nyújtani az idegeknek és a lágy szöveteknek, így a tűsarkakon járás is könnyebbé válik.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/botox_tusarku_talp_fajdalom