Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://www.vital.hu)

Csődöt mondott a fogamzásgátló: hármasikrei fogantak

Annak az esélye is igen alacsony, hogy valaki fogamzásgátló gyógyszer szedése mellett essen teherbe, annak meg egyenesen elenyésző, hogy egypetéjű hármasikrekkel foganjon meg – egy fiatal brit nőnek mégis „sikerült”.

A Hampshire-ben élő 22 éves Kirsty Hale és vőlegénye még nem terveztek gyermeket, ezért sokként érte őket, amikor egy pénteki napon kiderült, hogy a lány a fogamzásgátló szedése ellenére teherbe esett. Még nagyobb megrázkódtatásra került sor azonban a következő hétfőn, amikor Kirsty ultrahang-vizsgálatra ment.

„Munkában voltam, amikor Kirsty hisztérikusan és sírva, de boldogan hívott fel. Az egyes számú sokk az a tény volt, hogy terhes, de ez semmi volt képest, hogy az ultrahangos képen három kis paca látszódott” – számolt be az újdonsült apa élményeiről a brit sajtónak.

Hármasikrek természetes úton eleve ritkán fogannak meg, a legtöbb eset mesterséges megtermékenyítéshez köthető, ezért az, hogy fogamzásgátló szedése mellett történt ilyen, ráadásul a testvérek egypetéjűek, egyenesen kuriózumnak számít: az esélye mindössze 1:200 millióhoz.

A három kislány végül 13 héttel korábban, sürgősségi császármetszés során, szerencsére egészségesen született meg októberben. Gabriella, Lily és Alicia előreláthatóan decemberben térhet haza otthonába.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://www.vital.hu/fogamzasgatlo_harmasikrek