Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://www.vital.hu)

Schüssler sók aranyér és visszér ellen

Aranyeres panaszainkról legtöbbször hallgatunk, pedig rengeteg kellemetlenséget okoznak – csakúgy, mint a visszértágulatok. A tünetek enyhítése mellett a Schüssler sók segítségével az aranyér kialakulásához vezető ok is kedvező irányban befolyásolható.

Az aranyér és a visszeresség esetében egyaránt értágulat okozza a panaszokat. Kialakulásuk hátterében különböző okok lehetnek, de ami minden esetben közös, az az érfal helyi gyengesége, mely végül tágult vénák kialakulásához vezet.

Aranyér esetén a legtöbben magasabb rosttartalmú diétát alkalmaznak, illetve tüneteik kezelésére kúpot, kenőcsöt használnak. A homeopátia által alkalmazott Schüssler sók ennél lényegesen többet tudnak. Szedésükkel az érfal rugalmasságát fokozhatjuk, mely enyhe esetben önmagában elegendő az aranyeres, visszeres vénatágulatok megszüntetéséhez.

Milyen Schüssler sót szedjünk?

Aranyeres panaszokra a Schüssler sók közül az 1. számú Calcium fluoratum és a 11. számú Silicea szedése javasolt. Schüssler terápiás rendszerében ez a két só felel a kötőszövetek, erek rugalmasságáért.

A szereket váltakozva szedjük, ami annyit jelent, hogy egyik nap 3x1 tabletta Siliceát, a másik nap 3x1 tabletta Calcium fluoratumot szopogassunk el, azaz a Calcium fluoratumos, és Siliceas napok váltják egymást.

A kúrát 2-3 hónapig javasolt folytatni. Amennyiben aranyeres panaszaink még fennállnak, de a kezelés hatására javulást észlelünk, érdemes a kúrát 1 hónap elteltével megismételni.

Ha hajlamosak vagyunk a kötőszöveti gyengeségre, ajánlott automatikusan évente kétszer egy-egy kúrát tartani. Ha az aranyér aktuálisan be is gyulladt, a kúrát a 3. számú Schüssler sóval – Ferrum phosphoricum – napi háromszori szedésével egészítsük ki, amíg a gyulladásos tünetek fennállnak.

Hol kapható Schüssler só? [0]

Arcdiagnosztikai tanácsadók listája [0]

(x)A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://www.vital.hu/homeopatia_schussler_aranyer