Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Hogyan csökkenthető a gyerekeknél a műtét előtti stressz?

A műtét a gyerekek számára is nagy stresszt jelent, ez azonban amerikai aneszteziológusok szerint akupresszúra segítségével csökkenthető, ami a gyógyulást is segíti.

Míg a jelenleg altatás előtt alkalmazott gyógyszerek többsége hányingert és zavartságot okoz, az akupresszúra igen hatékony, nem invazív és gyógyszermentes módszer a gyermekek műtéttel kapcsolatos szorongásainak enyhítésére.

A Kalifornia Egyetem kutatója, Dr. Zeev Kain szerint „a gyerekek rendszerint idegesek műtét előtt, ez pedig rossz hatással van az egész családra, és a gyógyulási folyamatokat is hátráltathatja. Az akupresszúra azonban segíthet csökkenteni ezt a stresszt, mindenféle gyógyszerek alkalmazása nélkül.”

Kutatásuk során Dr. Kain és kollégái 8-17 éves gyermek esetében alkalmaztak akupresszúrát endoszkópos gyomorműtétek előtt. A megfigyelések szerint a módszer fél óra alatt jelentősen képes csökkenteni a gyermekek idegességét és szorongásait.

„Aneszteziológusként keresnünk kell az összes olyan módszert, amivel a páciens számára a műtétet minél stresszmentesebbé tehetjük” – nyilatkozta Dr. Kain. – Az akupresszúra olcsó, mellékhatásoktól mentes megoldást kínál erre a problémára, és nem csak a páciensnek tesz jót, de a gyógyulási folyamatokat is elősegíti, ezáltal az orvosok munkáját is segíti.”



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/akupresszura_mutet_stressz