Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://www.vital.hu)

"Túlsúlyadót" fizettetnének a kövérekkel

Alabama állam elhatározta, hogy büntetni fogja kövér alkalmazottait, ha záros határidőn belül nem szabadulnak meg túlsúlyuktól.A több mint 37 ezer állami alkalmazott 12 hónapot kap arra, hogy lefogyjon, ha nem, havonta 25 dollár adót fizet – írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

Amennyiben 2010-ig a felesleges kilók nem tűnnek el, ki kell nyitniuk a pénztárcájukat és fizetniük kell a különben ingyenes egészségbiztosítást. A cél: finanszírozni az Egyesült Államokat, de különösen a déli államokat sújtó elhízás-járvány kezelését, és megkurtítani a kövérek ápolására fordított kiadásokat, amelyek megroggyantották az állami egészségügyi rendszert.

A dolgozóknak a 12 havi moratórium alatt ingyenes és alapos kivizsgáláson kell részt venniük, és ha kiderül, hogy magas a vérnyomásuk, a koleszterinszintjük, kúráltatniuk kell magukat. A büntetés elkerülése végett testtömegindexüknek nem szabad meghaladnia a 35-öt, vérnyomásuknak a 140/90-et.

A lap szerint lehet, hogy Olaszország hamarosan követi Alabama példáját, mivel az orvosok szerint a mostani generáció az első, amely rövidebb életű lesz az előzőnél, éppen a túlsúly által okozott betegségek miatt. A helytelen táplálkozás miatt kialakult kövérség a 10 év körüli gyerekek egyharmadát érinti.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://www.vital.hu/tulsuly_ado