Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Vessen véget a hátfájásnak: vegye ki a fülbevalóját!

A krónikus hátfájás kiváltó oka egy brit szakember szerint gyakran olyan apróság is lehet, amire álmunkban sem gondolnánk. A kínzó fájdalom mindössze azzal megszüntethető, ha eltávolítjuk a fülbevalónkat.

Simon King kiropraktőr (a gerinc problémáival foglalkozó szakember) szerint a fémből készült fülbevalók és fogtömések, illetve bármilyen olyan fémdarab, ami átszúrja, vagy csak érinti is a bőrt, olyan láncreakciót indíthat be, mely izmok százait kényszeríti vigyázzállásba.

A testet érintő fémtárgyak irritálhatják az idegvégződéseket, az idegrendszer pedig automatikusan megpróbálja felőlük elmozdítani a testrészeket. Az ilyenkor elmozduló izmok további izmokat feszítenek meg, mindennek pedig olyan, az egész testet érintő igénybevétel lehet az eredménye, melyet sem pihenéssel, testmozgással vagy táplálkozással nem lehet gyógyítani.

King szerint szerencsére létezik egy egyszerű megoldás: mindössze az irritációt okozó, a testben, vagy a rajta lévő ékszereket, fogpótlásokat kell eltávolítani, illetve a fém fogtöméseket kell akril-alapúra lecserélni.

A kiropraktőr felfigyelt arra, hogy a legtöbben, akik nehezen gyógyulnak meg és szabadulnak a fájdalomtól, valamilyen testékszert vagy fémet viselnek a testükön. Állítása szerint már több száz betege szabadult meg úgy a hátfájástól, hogy egyszerűen kivette a fülbevalóját, többen pedig úgy kerülték el a porckorongműtétet, hogy eltávolíttatták a koronájukat.

A szakember szerint a fülbevalók a hát- és nyakfájdalom gyakori okai lehetnek, míg a tömések, fogpótlások, de még akár a nyakláncok és karórák is fájdalmat illetve ízületi gyulladást okozhatnak.

Len Nokes, a Cardiff Egyetem professzora szerint King elméletének van logikus alapja. A Daily Mail cikkében megszólaltatott szakértő elmondta, hogy a piercingek megzavarják a test szimmetriáját, valamint az izmok kapcsolódását. Szerinte nagyon keveset tudunk az izmok működéséről, és bár a téma további kutatásokat igényel, valóban ígéretesnek tűnik.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/hatfajas_fem