Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

A férfiakat is nyomasztja a meddőség

Kutatók szerint a meddő férfiak nagyobb érzelmi és társadalmi stressznek vannak kitéve, valamint kevésbé jól működik a házasságuk, mint termékeny társaiknak.



A következtetéseket egy Dr. James F. Smith által vezetett kutatócsoport férfiak által kitöltött kérdőívek és személyes elbeszélgetések alapján vonta le.

A kérdőívek figyelembe vették a férfiak házasságának jellemzőit, rákérdeztek a szexuális életük részleteire, mind a férfi, mind partnere szempontjából, valamint elemezték a családi háttér szerepét is.

A vizsgálat során megkérdezett meddő férfiak 25%-a feszült kapcsolatokról számolt be, 15%-uk komoly problémákat említett a házassága terén. 17% a meddőség [0] kezelését stresszforrásnak nevezte meg, és 1% számolt be saját hűtlenségéről házasságában.

A vizsgálat eredményei rámutatnak a meddő párok házasságának instabilitására, valamint a terméketlen férfiakat érintő pszichoszociális stresszre. A meddőség kivizsgálása a férfiak számára potenciális stresszforrás, ezért mindenképpen figyelemmel kell lenni a rájuk nehezedő nyomásra is.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/stressz_meddoseg