Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Sok szexszel megelőzhető a merevedési zavar!

Finn kutatók szerint a merevedési zavar kisebb eséllyel fordul elő azoknál az idősebb férfiaknál, akik többször élnek szexuális életet. Minél gyakoribb a szex, annál nagyobb a hatás.

Öt éven át 55 és 75 év közötti férfiakat figyeltek meg a Tamperei Egyetemi Kórház munkatársai. Az eredmények szerint kétszer nagyobb gyakorisággal fordult elő merevedési zavar azoknál, akik heti egynél kevesebbszer szexeltek, mint azoknál, akik heti egyszer éltek nem életet.

A merevedési zavar kialakulásának esélye fordítottan arányosnak bizonyult az együttlétek gyakoriságával: a heti három, vagy még több szeretkezés nagyjából ötödére csökkentette a probléma kialakulásának esélyét.

Az is kiderült a kutatás során, hogy a reggeli merevedés gyakorisága előre jelzi a potenciazavar kialakulását: a heti 2-3 reggeli merevedéshez képest a heti egynél kevesebb kb. 2,5-szeres rizikót jelentett a probléma előfordulását tekintve.

A kutatók szerint az idősebb férfiaknál a rendszeres szex fontos szerepet játszik az erektilis funkció megőrzésében, ami hatással van az általános egészségi állapotra és az életminőségre.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/rendszeres_szex