Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://www.vital.hu)

Egy országnyi magzat hal meg évente Európában abortusz miatt

Európában majdnem minden ötödik terhesség abortusszal ér véget, ami azt jelenti, hogy a kontinensen minden 27. másodpercben meghal egy magzat abortusz miatt.A Családpolitikai Intézet jelentése szerint 2006-ban a 6,4 millió terhességből 1,16 milliót szakítottak meg – ez a szám nagyobb, mint Ciprus egész lakossága.

A norvégiai szélhelyű független szervezet adatai szerint a magzatelhajtás a leggyakoribb külső halálok, felülmúlja a gyilkosság és baleset miatt bekövetkező halálozások számát – áll a Daily Mail cikkében. Az összes abortusz 77%-át az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Romániában, Olaszországban, Németországban és Spanyolországban végzik el Európában.

A jelentés arra is felhívja a figyelmet, hogy az abortuszok magas, illetve a születések kritikusan alacsony száma miatt Európa demográfiai időzített bombán ül. Ehhez hozzájárul az is, hogy a házasság intézménye mára elveszítette fontosságát: a házasságok átlagos hossza mindössze 13 év, és félpercenként egy újabb pár válik el a kontinensen.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://www.vital.hu/abortusz_magzat_europa