Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Fázósak és izzadósok harca az irodában

Nem kell a klímaváltozásról feltétlenül nemzetközi konferenciákat szervezni, helyi klímaháborúk akár az Ön munkahelyén is megjelenhetnek.

 

Nézze meg az egészségpláza termékeit!

 



Előfordulhat, hogy míg valaki vastag téli gyapjúpulóvere alatt is fázik az íróasztalánál, egy másik kolléga a tárgyalóban végigizzadja a meetinget. Az irodákban tapasztalható extrém hőmérsékleti viszonyokat a dolgozók egy felmérés szerint rendkívül bosszantónak tartják. Olyan fok beállítása azonban, amely mindenki számára megfelel, szinte lehetetlen, mert ugyanazt a hőmérsékletet mindenki másképp érzékelheti.

Szakértők szerint nem csak a munkahelyi kedvet befolyásolja a túl meleg vagy túl hideg levegő az irodákban, de akár a dolgozók teljesítménye is csökkenhet, a túl alacsony hőmérséklet hatására pedig nőhet a munka során elkövetett hibák aránya. Általános, hogy a nők gyakrabban fáznak, mint a férfiak, ennek oka a lengébb öltözékben, a gyérebb testszőrzetben és a kevesebb mozgásra való hajlamban keresendő.

Mérnökök ajánlása szerint a 22 és 24 fokos levegő a legalkalmasabb munkavégzés szempontjából, ez elviekben a munkavállalók 80 százalékának meg is felel. Nem szabad azonban elfeledkezni a személyi számítógépek által generált hőről sem.

A munkahelyi „hidegháborúk” elkerülésére számtalan megoldás létezik, a speciális, ablakra felvihető filmrétegektől kezdve a számítógépek önálló hőmérséklet-szabályozó berendezésein át az egyszerűbb megoldásokig: mozogjunk többet munka közben, vagy vezessünk be szigorúbb öltözködési előírásokat.

Nézze meg az egészségpláza termékeit! [0]



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/munkahelyi_klima