Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Magához tért a szervdonornak ítélt agyhalott

Ahelyett, hogy szervátültetett betegek megmentőjükként emlékeznének rá, négy hónappal agyhalottá nyilvánítása után Zach Dunlap köszöni szépen, jól érzi magát. Az amerikai fiatalember szerető családjának köszönheti, hogy egy végzetes baleset után mégis az élők között lehet

 

Nézze meg az EgészségPláza termékeit!



A 21 éves Zach Dunlap egy baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy tavaly november 19-én halottá nyilvánították egy texasi kórházban.

Családtagjai még utoljára felkeresték, hogy tiszteletüket tegyék a holttestnél, ám legnagyobb megdöbbenésükre a halottnak hitt fiú a lábát és a kezét is megmozdította a jelenlétükben. Ezután egy zsebkéssel próbaképp megkarcolták a talpát, amire Zach reagált is.

A szervdonornak ítélt fiatalember a balesetből semmire sem emlékszik, arra azonban igen, amikor az orvosok kimondták a halálát. Zach azon kívül, hogy úgy érzi, nincs elég türelme a felépüléshez, köszöni szépen, jól van.

A szülők, akik látták az agyműködés és az agyi vérkeringés teljes hiányát mutató vizsgálati eredményeket, elmondásuk szerint az érzelmek teljes skáláját megélték. Zach, aki hálásnak érzi magát, amiért családja az utolsó pillanatig nem adta fel, szerencsés megmenekülésének emlékére megtartotta a zsebkést.

Nézze meg az EgészségPláza termékeit! [0]



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/agyhalott_tetszhalott_szervdonor