Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

A biszexualitás nem csupán női szeszély

Az Amerikai Pszichológiai Társaság kutatásai szerint a női biszexualitás stabil és állandó állapot, és nem csupán átmenet a heteroszexualitásból a leszbikusság felé.

A 79 leszbikus és biszexuális nő részvételével készült, közel 10 évig tartó kutatás eredményei szerint a biszexuális nők az évek folyamán megőrizték mindkét nemhez való vonzódásukat. Emellett kiderült az is, hogy ezek a nők gyakran tartós és harmonikus párkapcsolatban élnek, akár férfival, akár nővel.

„Eddig azt hittük, hogy a biszexualitás csupán átmenet a heteroszexualitás és a leszbikusság között, a mostani kutatás azonban rácáfolt erre” – nyilatkozta Dr. Lisa M. Diamond, a kutatás vezetője. „A biszexuális nők mindkét nemhez vonzódnak, és ez az állapotuk tartós.”

A kutatás részletes leírása a 'Developmental Psychology' című szaklap januári számában olvasható. Dr. Diamond 79, 18 és 25 év közötti nő adatait használta fel a cikk megírásakor.

Az adatok szerint a harmonikus monogám kapcsolatban élők legtöbbje is a biszexuálisok közül kerül ki a leszbikusokhoz, illetve azokhoz képest, akik szexuális orientációjukat nem jelölték meg, de heteroszexuálisnak sem tartották magukat.

A kutató szerint a mostani kutatás is azt bizonyítja, hogy a női szexualitás meglehetősen összetett dolog.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/noi_biszexualis_szex_sex_szexulais_orientacio_leszbikus