Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

23 tűt találtak a kínai nő testében

Egy röntgenvizsgálat során 23 tűt találtak egy kínai nő testében, melyeket valószínűleg a nő nagyszülei szúrtak a bőre alá még kisgyermek korában.

A 29 éves Luo Cuifen véres vizelete miatt fordult orvoshoz, és az emiatt elvégzett röntgenvizsgálat során derült fény a szörnyű titokra. A nő számos problémával: súlyos depresszióval, szorongással és régóta tartó alvászavarral küzdött, emellett képtelen volt súlyos tárgyakat megemelni vagy nehéz fizikai munkát végezni.

A testében talált tűk Luo számos életfontosságú szervét, a tüdejét, a máját, a húgyhólyagját és a veséit is érintik, emiatt eltávolításuk is bonyolult lesz. 6 tű a hasában található, ezeket fogják kioperálni legelőször, ám ezek után még számos műtét vár a fiatal nőre, áll a kezelését végző kunmingi kórház sajtóközleményében. Az első műtéten 23, különböző szakterületű orvos, pl. nőgyógyász, neurológus, csontspecialista és kardiológus fog részt venni, köztük amerikai és kanadai szakemberekkel.

Az orvosok azt feltételezik, hogy a nő testébe még gyermekkorában a nagyszülei szúrhatták a tűket, azt remélve, hogy halálával fiúunoka születhet a családba.

Kínában a szigorú születésszabályozás értelmében egy családnak csak egy gyermeke lehet, és az ország sok területén a fiúk ázsiója sokkal nagyobb, mint a lányoké, mert ők viszik tovább a család nevét, és tradicionálisan az ő feladatuk az idős szülők támogatása. Kínában gyakoriak a csecsemőgyilkosságok és a nőnemű magzatok abortusza, emiatt a nemek aránya mára vészesen felborult: 100 lányra 119 fiú jut, míg a fejlett országokban 104-107 fiú jut 100 lányra.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/tuk_a_testben