Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Tejszínes hollandi mártás



th_hollandi_martas.jpg [1]Hozzávalók:
125 g vaj vagy margarin
4 evőkanál tejszín
2 tojássárgája
2 kávéskanál citromlé
1 csipet őrölt cayenne bors (vagy fehérbors)

cukor
Elkészítés:

A vajat vagy margarint felforrósítjuk egy edényben. A tojássárgájákat dupla falú edénybe téve, alacsony hőmérsékleten besűrítjük, majd lassan hozzáadjuk a citromlevet, és alaposan eldolgozzuk.

Ezután levesszük a tűzről, és habverővel lassan belekeverjük a forró vajat. A tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a hollandi mártáshoz és a borssal, ízlés szerint sóval, cukorral ízesítjük.


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/hollandi_martas