2018. Május 24. csütörtök
A 45 év felettiek fokozottan ki vannak téve a szívinfarktus veszélyének, ha értékesítői, irodai asszisztensi, illetve ügyfélszolgálati pozícióban dolgoznak.

A szakemberek hét fontos tényezőt vizsgáltak, amely a szív egészségét befolyásolja: a vérnyomás, a koleszterinszint, a vércukor, a mozgás, a táplálkozás és a dohányzás. Noha a felsorolt munkakörökben dolgozó 45 év felettiek többsége nem dohányzott, 78 százalékuknak jó vércukorszintje volt, 41 százaléknál kevesebben voltak azok, akik “ideális szív- és érrendszeri egészségnek” örvendtek a fennmaradó öt szempont alapján.

A kutatás során 5566 alkalmazotti státuszban dolgozó férfit és nőt vizsgáltak, akik korábban soha nem estek át stroke-n vagy szívinfarktuson. Ötből egy logisztikában dolgozó – tehát 22 százalék – dohányzott, ebben a körben a leggyakoribb a cigaretta.

A sales-esek és irodai alkalmazottak 68 százaléka nem táplálkozik megfelelően, 69 százalékuknak pedig magas a koleszterin-szintje, míg 82 százalék nem mozog eleget.

Érdekes módon az élelmiszeripar területén dolgozók táplálkozása ad a legtöbb aggodalomra okot: több mint háromnegyedük – 79 százalék – rapszodikusan étkezik. Ezek az emberek fokozottan ki vannak réve a szív- és érrendszeri megbetegedések, különösen a stroke és a szívinfarktus kockázatának, ezért az azonnali életmódváltás megkezdése javasolt – állítják a American Heart Association szakemberei.


Forrás: Medipress
2016. 03. 11.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés