2018. December 19. szerda
Egy friss kutatás szerint kisebb a vastagbélrák kockázata akkor, ha rendszeresen fogyasztunk lila krumplit, továbbá a gyulladásos bélbetegségek kockázata is jelentősen csökken.

A Pennyslvania State University friss kutatásából kiderül, hogy a lila burgonya mellett a brokkoli és a szőlő is hasonló pozitív hatással van szervezetünkre. A szakemberek azt ajánlják, hogy építsük a szivárvány-étrendre, vagyis válasszunk magunknak zöldségeket és gyümölcsöket a szivárvány minden színében, hogy a krónikus betegségek elkerülhetők legyenek.

Agyunkat fiatalító művészet >>>

A kutatás során a szakemberek felfedezték, hogy azok a sertések, amelyeket színes zöldségekkel, különösen lila burgonyával etettek, hatszor kevesebb eséllyel küzdöttek gyulladásos bélbetegségekkel és egyéb krónikus betegségekkel. „Régóta tudjuk, hogy a növényalapú étrend segít a krónikus betegségek, akár például a 2-es típusú diabétesz, a szívbetegség és akár a rák elkerülésében is. Minél színesebben táplálkozunk, annál többféle egészséges összetevőt viszünk a szervezetünkbe, amelyek hamar kifejtik jótékony hatásukat” – fogalmaz a kutatást vezető Jairam Vanamala.


Forrás: Medipress
2017. 11. 13.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés