2018. December 11. kedd


Hozzávalók
15 dkg darált keksz
15 dkg babapiskóta
10 dkg vaj
1 csomag kókuszreszelék
3 evőkanál kakaó
20 dkg porcukor
pár tucat magozott meggy (befőtt)
kevéske meggylekvár


ELKÉSZÍTÉSE:

Reszeld le sajtreszelőn a piskótát, lehetőleg tekerős sajtreszelőt használj, és vigyázz az ujjadra. Ha úgy véled, veszélyes szerszám a reszelő, akkor használj a piskóta helyett 15 dkg darált kekszet.

A darált kekszhez add hozzá a reszelt piskótát, keverd össze a cukorral, kakaóporral, a lágy vajjal valamint a lekvárral (vagy meggylével). Ha már jól gyúrható a massza, formálj belőlük golyókat, úgy, hogy a közepükbe tegyél egy szem meggyet.

A golyókat forgasd meg a kókuszreszelékben és tedd a hűtőbe. Egy óra múlva már jó szívvel kínálhatod!


TIPPEK:
A nagyobbak a meggylé illetve lekvár helyett feketekávéval is készíthetik, felnőttek egy kis rummal is feldobhatják. Ha nincs otthon babapiskóta, használhatunk ahelyett is kekszet, a lekvár pedig pótolható a meggybefőtt levélvel, de akár el is hagyható.







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés