2019. Június 26. szerda
Egy friss kutatás szerint tovább élnek azok, akik bőségesen fogyasztanak kávét. A Kardiológusok Európai Társaságának felmérésében közel 20 ezer ember vett részt, ami alapján bebizonyosodott, hogy a rendszeres kávéfogyasztás az egészséges életmód része lehet.

„A kávé kétségkívül a világ egyik legnépszerűbb itala. A korábbi kutatások leginkább azzal foglalkoztak, hogy milyen negatív hatással van a rendszeres kávéfogyasztás az egészségre, de ugyanez a jelenség nem lett megvizsgálva egyetlen mediterrán országban sem” – fogalmaz a kutatást vezető Dr. Adela Navarro spanyol kardiológus.

Haslaposító kúra gyógynövényekkel - csodásan egyszerű>>>

Éppen ezért a friss kutatás fő fókusza a középkorú, mediterrán országban élő lakosság kávéfogyasztási szokásainak feltérképezése volt. Az elemzésben 19 896 résztvevőt vizsgáltak, átlagéletkoruk a kutatás kezdetekor 37,7 év volt. A szakemberek adatokat gyűjtöttek a kávéfogyasztásról, az életmódról és a szociodemográfiai adatok is feltérképezésre kerültek.

Állati jó pólók: Amerikából, vegyszermentesen >>>

Ezután átlagosan tíz év elteltével követték le a résztvevők életének alakulását, és mint kiderült, az utolsó tízéves periódus során 337 részvevő hunyt el. Mint kiderült, azok, akik egy nap legalább négy csésze kávét elfogyasztottak, 64 százalékkal kisebb eséllyel haltak meg, mint azok, akik egyáltalán nem kávéznak, esetleg csak ritkán. Navarro szerint a különbség különösen a 45 évesnél idősebb páciensek esetén szembetűnő.


Forrás: Medipress
2017. 09. 06.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés