2024. Március 28. csütörtök
Egy amerikai vizsgálat eredményei szerint az irodai konyhák és étkezők a kórokozók melegágyai. A legszennyezettebb felületek a mosogató és a mikrohullámú sütő fogantyúja, melyeket minden dolgozó rendszeresen megérint.

A kutatók közel ötezer mintát gyűjtöttek hat hónap alatt olyan irodaépületekben, ahol több mint 3 ezer alkalmazott dolgozik. Az épületekben ügyvédi irodák, telefonos ügyfélszolgálatok, valamint egészségügyi, biztosítási és gyáripari vállalatok működnek.

iroda, konyha, kórokozók

A kórokozók magas koncentrációját mutatták ki az étkezők csaptelepeinek 75 százalékán, a mikrohullámú sütők 48 százalékának fogantyúján, a billentyűzetek 27 százalékán, a hűtőfogantyúk 26 százalékán, a víztartályok gombjainak 23 százalékán, és az étel-ital-automaták gombjainak 21 százalékán.

A Kimberly-Clark tisztítószergyártó vállalat megbízásából készült kutatást Charles Gerba, az Arizonai Egyetem mikrobiológus professzora vezette. A szakember elmondta, hogy sokan tisztában vannak a kórokozók veszélyével a mosdókban, de az olyan területeknek, mint az étkező, a konyha vagy a társalgó, nem szenteltek elég figyelmet.

Az eredmények azt mutatják, hogy a fertőzések az egész munkahelyen terjedhetnek, amikor az alkalmazottak ebédet melegítenek, kávét főznek, vagy egyszerűen csak gépelnek a billentyűzeten.


Forrás: Medipress
2012. 05. 29.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés