2024. Április 19. péntek
Egy európai kutatócsoport eredményei szerint azok, akik heti két alkalomnál többször fogyasztanak sült krumplit, kétszer nagyobb eséllyel halnak meg korán, mint azok, akik nem fogyasztanak ilyen gyakran a kedvelt köretből.

A Nicola Veronese által vezetett kutatás összesen 4440 negyvenöt és hetvenkilenc év közötti ember étkezési szokásait vizsgálta nyolc éven keresztül. A résztvevők közül 236-an haltak meg a nyolcéves kutatási periódus végére. Az összefüggés meglepő, de igaz: erős kapcsolat van a halálesetek és a sült krumpli rendszeres fogyasztása között. (Fontos megjegyezni, hogy ez még nem jelent egyértelmű ok-okozati kapcsolatot, de utal rá).

 

A nyaralást gyakran elrontó betegségek> > >

 

A kutatás során a résztvevők kérdőívet töltöttek ki (többek között) azzal kapcsolatban, hogy milyen gyakran esznek sült krumplit. Maga a krumpli gyakori fogyasztása ugyan nem jelentett extra egészségügyi kockázatot, de a sült krumpli heti kettőnél gyakoribb bevitele már egyértelműen problémát jelzett. „Annyira azért nem vagyunk meglepve.

Szappanos hajmosás  - a haj életre kel > > >

A sült burgonyában rengeteg kalória, só, transzzsír van, ugyanakkor igazi tápanyagtartalma minimális” – fogalmaz Jessica Cording dietetikus. A szakember szerint aki gyakran eszik sült krumplit, az gyakran fogyaszt mellé egyéb gyorsételeket, ami szintén problémás lehet egy bizonyos dózis fölött, hosszútávon.


Forrás: Medipress
2017. 06. 24.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés