2020. Október 23. péntek

válaszok

Dr. Klenk Zsolt fogszakorvos válaszol


Mire jó a harapásemelő?

Kedves Doktok Úr!

33éves vagyok és csikorgatom a fogam éjjel. Nemrég tudtam meg, de valószínű hogy már kisgyerek korom óta csinálom. A fogaim elől lekoptak, az állkapcsom ropog, és olyan érzésem van mintha mozognának is a kisőrlő fogaim (látni nem látszik ha megpróbálom mozgatni, de pattogást érzek a gyökerénél) ami délelőtt mindig elmúlik. A fogorvosom harapásemelőt ajánlott, hogy ne kopjanak tovább a fogaim. Jövő héten megyek mintavételre.
1.Ez a harapásemelő az állkapocs kattogásra is jó, vagy erre valami más való? Lehet, hogy ez a kattogás már megmarad? 2.A lekopott fogakkal lehet valamit csinálni, már a dentin is kilátszik, vagy jobb nem piszkálni, míg nem fáj? 3.A gyökér pattogása el fog múlni?
Előre is köszönöm a válaszát!

szamiiÜdvözlöm!

A harapásemelő lényegét nem ecsetelném, a honlapunk (www.klwenkdent.hu) Harapás alcímében erről részletesen olvashat. A harapás beállítása több fázisban történik, a végén az eredeti harapási magasságot kell visszaállítani. Ebben a folyamatban a harapásemelő viselése az első dolog. Amennyiben Önnek van türelme és a kollégának kellő tapasztalata, akkor kb. 2 év múlva a helyzet normalizálódik. Előfordulhat, hogy fogszabályozásra is szüksége lesz, egyszóval a rehabilitáció mindig egy komplikált, soktényezős és hosszadalmas folyamat. Sok sikert kívánok a gyógyuláshoz!
Tisztelettel

 

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Klenk Zsolt
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés