2024. Április 20. szombat
Elég naponta egy húsban gazdag főétkezést egy marék dióra cserélni ahhoz, hogy a korai halál kockázata 17 százalékkal csökkenjen – derül ki egy friss kutatásból.

Ha változtatunk étrendünkön, és hús helyett több zöldséget, gyümölcsöt és olajas magvat fogyasztunk, máris 8-17 százalékkal csökkenthető a korai halál kockázata. Ugyanakkor a romló étkezési szokások az elmúlt 12 évben 6-12 százalékkal közelebb hozták a korai halál kockázatát. „Nem szükséges mindenkinek teljesen lemondani a húsról, már az is elég, ha napi egyszer a húsétel helyett egy marék diót vagy más olajos magvat fogyasztunk el.

Szénanátha kúrasóval és finom ételekkel>>>

Ezzel máris 17 százalékkal csökken a korai halál esélye” – fogalmaz a kutatást vezető Dr Mercedes Sotos-Prieto, az Ohio University munkatársa.

Az Ohio University munkatársa kb. 48 ezer 30 és 55 év közötti nőt és 26 ezer 40 és 75 év közötti férfit vizsgált, akik kérdőívet töltöttek ki az étrendjükkel kapcsolatban minden negyedik évben 12 éven keresztül. Mint kiderült, minél több dió- és magfélét, és minél kevesebb húst fogyasztottak az alanyok, annál inkább javult életminőségük. „Az egészséges étrend alapjai egyszerűek: több zöldség és gyümölcs, teljes kiőrlésűek, diók és magvak, miközben kevesebb vöröshús és előre feldolgozott hús, liszt, illetve cukorral édesített ital” – teszi hozzá a szakember.


Forrás: Medipress
2017. 07. 21.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés