2016. Június 26. vasárnap
Újabb kutatás mutatta ki, hogy azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztanak dióféléket, tovább élnek, és ritkábban halnak meg rák, szívbetegség és légzőszervrendszeri megbetegedések következtében.

Az eredmények azt mutatták, hogy nők esetében hetente mindössze két maréknyi dióféle fogyasztása ugyanannyival hosszabbíthatja meg az életünket, amennyivel heti négy órányi kocogás. A Harvard Egyetem kutatói azt is kiderítették, hogy azok a szívbetegség magas kockázatának kitett nők, akik hetente legalább öt napon fogyasztottak egy evőkanálnyi mogyoróvajat, a szívroham közel fele akkora kockázatának vannak kitéve, mint azok a nők, akik hetente legfeljebb egy adagot ettek. Azokban a kamaszlányokban pedig, akik hetente legalább egy adag mogyorót fogyasztottak, jelentősen alacsonyabb a csomós mell kialakulásának kockázata. A csomós mell az emlődaganat fokozott kockázatát jelezheti.

Nem hizlalnak azonban a diófélék? Eddig körülbelül 20 klinikai kísérletet végeztek a diófélék és a testsúly kapcsolatáról, és egyik sem mutatta ki a várható testsúlynövekedést. A dióféléket fogyasztó személyek, akik naponta egy-két maréknyit fogyasztottak, vagy kevesebbet híztak, mint a kutatók várták, vagy egyáltalán nem híztak, vagy egyenesen fogytak.

Hogyan tűnhet el 30 000 kalória az éterben? Az egyik elmélet szerint a diófélék sejtfalainak nagy része emésztetlen áthalad a gyomor-bélrendszerünkön, ami az eltűnő kalóriák mintegy 10 százalékát teszi ki. További 70 százalékért az felelős, hogy a diófélék nagyobb teltségérzést biztosítanak, mint más élelmiszerek. A maradék 20 százalék eltűnése pedig annak köszönhető, hogy a diófélék felgyorsítják az anyagcserét, tehát amikor dióféléket fogyasztunk, többet égetünk el a saját testzsírunkból.


Forrás: Medipress
2016. 03. 11.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés