2018. Március 18. vasárnap

Demencia

ROVATUNK TÁMOGATÓJA:


demenciaspuszi
Demens szeretteink ápolása hatalmas terhet ró ránk, igen nehéz érzelmekkel, gyakran komoly depressziós tünetekkel kell megbirkóznunk. A tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy az ápolószerepnek pozitív oldalai is lehetnek!
BŐVEBBEN


deemnciakockazat
Nézzük, milyen életmódbeli tényezők segíthetnek megőrizni szellemi épségünket idősebb korban is, illetve mik azok, amik lassíthatják a szellemi hanyatlást!
BŐVEBBEN


demenciaszerep
Szellemi hanyatlásban szenvedő beteg hozzátartozójának lenni hatalmas teher, a családtagok igen hasonló érzéseken és szakaszokon mennek keresztül. Fontos, hogy ilyen helyzetben ezekről is tájékozódjunk!
BŐVEBBEN


tipp-szellemi-hanyatlas-ellen
Jó pár éve ismert tény, hogy izomrendszerünkhöz hasonlóan agyunkat is rendszeres használattal tudjuk frissen és formában tartani. Néhány hasznos tippet ajánlunk ehhez.
BŐVEBBEN


demencia-testbeszed
Kiderült, hogy a szavak non-verbális testbeszédet jóval tovább megértik és használják az Alzheimer-kórban szenvedő betegek.
BŐVEBBEN


demenciaaggaszto
Hirtelen nem jut eszünkbe, mit is keresünk a szekrényben, vagy miért is mentünk a konyhába? A kor előrehaladtával gyakori panasz a feledékenység: ám fontos megkülönböztetni a hétköznapi kellemetlenségeket okozó memóriaromlást, a mindennapi tevékenységeinket teljesen felborító feledékenységtől.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés