2018. Június 25. hétfő
Egy friss kutatás szerint érdemes rendszeresen csokoládét fogyasztani, mivel a kakaóbab jót tesz a memóriának, és segít abban, hogy agyunk frissességét megőrizzük. A flavanol emellett az alváshiány okozta problémák kiküszöbölésében is elsőosztályú segítség.

Nem véletlenül engedélyezik sok vizsgán, hogy csokit vigyen a terembe a vizsgázó. Ez ugyanis nem csak felfrissíti az embert, de a memóriának is jót tesz, továbbá segít, hogy nyugodtabban aludjunk: kiváló segítség lehet tehát akár inszomnia, azaz álmatlanság esetén is. Kevésbé ismert tény, hogy a csokoládé – illetve annak flavanoltartalma – abban is segíthet, hogy az idősek kognitív gyengülése lassítható legyen: memóriájuk mellett beszédkészségük is jobb legyen, egy összehangoltabb agyi működés révén.

Az olasz L’Aquila Egyetem kutatói különösen a keserű csokoládét ajánlják, amely kakaóbabban és flavanolban is a leginkább gazdag. „Persze ezen a téren is, mint sok egyéb területen, a mértékletesség kulcsfontosságú. A túl sok csokoládé természetesen túl sok kalóriabevitellel járhat, a túlsúly pedig máris szív- és érrendszeri betegségekhez vezet” – mondja Dr. Valentina Socci, aki az egyetemen a csokoládéval kapcsolatos kutatásokat vezeti. Érdekesség, hogy különösen a nők esetében csökkenti az alváshiány tüneteit a kakaóbab: a kísérlet során voltak, akik egy egész éjjelt ébren töltöttek, mégis képesek voltak a normális működésre, miután csokoládét ettek.


Forrás: Medipress
2017. 07. 16.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés