2020. Július 10. péntek
Úgy tűnik, a boldog házassághoz a felek testsúlya is hozzájárul: egy amerikai kutatás szerint a titok az, hogy a feleség vékonyabb legyen a férjénél.

A Tennessee Egyetemen készült tanulmány során 169 harmincöt év alatti házaspárral félévente különböző kérdőíveket töltettek ki négy éven keresztül. Az eredmények azt mutatták, hogy a párjuknál magasabb testtömeg-indexszel (BMI) rendelkező férfiak a házasságuk elején és később is boldognak érezték magukat, és ugyanez volt a helyzet a férjüknél alacsonyabb súlyú nők esetében is.

házasság, BMI

A jelenség mögött egyrészt az áll, hogy a férfiak vonzónak tartják, ha feleségük csinos, másrészt maguk a nők is magabiztosabbak vékonyabban, mert érzik, hogy férjük még mindig kívánja őket.

A tanulmány szerzője, Andrea Meltzer így nyilatkozott: „Vizsgálatainkból arra derült fény, hogy bármilyen testsúlyú nő boldog lehet a házasságában, ha a megfelelő partner mellett él. A súly nem önmagában érdekes, csupán a társ méreteihez viszonyítva.”

A szakemberek úgy vélik, a fenti jelenség mögött az a tény áll, hogy a férfiak elégedettebbek egy olyan kapcsolatban, ahol magukat érzik erősebbnek. Susan Heitler párterapeuta elmondta, hogy a testsúly mellett a jövedelem, az intelligencia, az iskolai végzettség is ilyen tényezők.


Forrás: Medipress
2011. 07. 27.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés