2018. Május 24. csütörtök
Sok szülő, aki amiatt aggódik, hogy gyermekénél asztma, allergia vagy egyes típusú cukorbetegség fog jelentkezni, speciális hidrolizált tápszert ad gyermekének, mellyel ezeknek a kockázatát szeretné kivédeni. Szakemberek szerint azonban semmiféle tudományos bizonyíték nincs arra nézve, hogy ezek a tápszerek bármiféle védelmet nyújtanak a felsorolt betegségek ellen.

Robert Boyle, a londoni Imperial College szakembere és csapata kutatásuk során arra jutottak, hogy bár a gyerekorvosok a hidrolizált tápszert ajánlják azoknak, akiknél a családi kórtörténetben lehet tudni allergiás megbetegedésről, ennek semmilyen bizonyított jótékony hatása nincsen a gyermekre nézve.

Mindezek fényében a kutatók szerint a jövőben nem kellene ezt a fajta tápszert ajánlani automatikusan azoknak, akiknél nagyobb a különféle betegségek kockázata, mert bár ártani nem ártanak vele, ám ezek a termékek jóval drágábbak és kevesebb helyen beszerezhetőek, mint a hagyományos tápszerek. Emellett a legjobb, ha mindenki szem előtt tartja, hogy a csecsemő számára a legideálisabb táplálék az anyatej, és a legszélesebb körű védelmet is az anyatej tudja nyújtani.


Forrás: Medipress
2016. 03. 19.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés