2022. Január 23. vasárnap
Ötből egy fiatal rendszeresen felkel az éjszaka közepén, hogy ellenőrizze, mi történik a közösségi médiafelületeken, illetve elküldjön egy-egy üzenetet. Nem csoda, hogy így aztán a diákok állandóan fáradtat az iskolában…

A Journal of Youth Studies című szaklapban publikált kutatás során 900 olyan diákot vizsgáltak, akiknek életkora 12 és 15 év között mozgott. A fiatalok kérdőívet töltöttek ki azzal kapcsolatban, hogy milyen gyakran ébrednek fel éjszaka, és pontosan mit csinálnak ilyenkor.

Kiderült, a fiatalok mintegy ötöde nézi meg ilyenkor a közösségi oldalakat. Az is kiderült, hogy a lányok lényegesen gyakrabban néznek szét a közösségi médiafelületeken éjjel, mint a fiúk. Akik rendszeresen felébrednek, minden esetben megnézik, kaptak-e friss üzeneteket, és aztán reggel nehezebben ébrednek, valamint egész nap fáradtnak érzik magukat az iskolában. „Kutatásunk szerint ötből egy fiatal fáradt az iskolában, mert szívesen facebookozik éjjel alvás helyett, és bár ez látszólag alacsony arány, azért mégis csak aggasztó tendenciáról beszélünk. Már csak azért is, mert általában ezek azok a gyerekek, akik egyébként sem a leginkább erősek és egészségesek, vélhetően épp a kevés szabadban, aktív testmozgással töltött idő miatt” – mondja a kutatást vezető Sally Power.


Forrás: Medipress
2017. 01. 22.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés