2020. Augusztus 14. péntek

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Egy gombóc szorítását érzem a torkomban
Már pár hete nagyon stresszes időszakot élek. Alvászavaraim vannak, nagyon ingerlékeny vagyok, minden pici apróságon fel tudok háborodni. Gyermekem apró csínytevése is zavar. Holott tudom, hogy ő sokszor nem is tehet róla, mert most ismerkedik a világ nagy dolgaival (4éves)…
Torkomban nagy gombócot érzek, ami úgy tűnik, nyeléskor megszűnik. De nem csak ez a változás áll be amikor nyelek. Mindkét fülemben nyomást is érzek. Semminek nem tudok örülni, mindig szorongok, mindig minden dolognak előbb a negatív oldalát látom. Ez egy nagyon kellemetlen helyzet, egyszóval nagyon nehéz időszakot élek. Kérem, adjon valami tanácsot, mivel tudjam legyőzni ezt a sok negatív erőt ami bennem felgyülemlett?
LiaKedves Hölgyem!
A tünetei típusos szorongásos-depressziós tünetek. Kérdés, mi okozza a „stresszes időszakot”? Első körben – ha ez egyáltalán lehetséges – az okok közül kéne kigyomlálni legalább néhányat. Másik oldalról keresni kell a feszültséget levezető, pozitív élményeket adó tevékenységeket. A rendszeres mozgás mindenképpen javasolt. Próbálja meg „kibeszélni” a feszültségeit valakivel, megértő családtaggal, baráttal, lelkésszel, stb. Ha mindez kevés, vagy akadályba ütközik, akkor keressen fel egy szakembert.
Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés
Ajánló
Ajánló
Ajánló